Премиерът Марин Райков обеща честни избори
Премиерът Марин Райков обеща честни избори / DarikNews.bg
Марин Райков: Изборите ще бъдат проведени по най-добрия, честен и прозрачен начин
63356
Марин Райков: Изборите ще бъдат проведени по най-добрия, честен и прозрачен начин
  • Марин Райков: Изборите ще бъдат проведени по най-добрия, честен и прозрачен начин

Служебният премиер Марин Райков изрази категорична убеденост, че предстоящите парламентарни избори ще преминат гладко. Те ще бъдат проведени по най-добрия, честен и прозрачен начин, каза във Велико Търново Райков. Коментарът му бе по повод стартиращата днес предизборна кампания.

Осигуряването на честни, демократични и прозрачни избори е основната цел на това правителство, посочи Марин Райков. С оглед на това са проведени консултации с всички парламентарни партии, които са уверили премиерът, че ще спазват добрия тон. Вече напредва работата и на изборния борд, изчистват се възникнали технически проблеми, добави Райков. Той подчерта, че това правителство ще продължи да се бори срещу порочната практика на купуването на гласова.

Чуйте Райков в звуковия файл.

Премиерът Марин Райков обеща честни избори
netinfo

Марин Райков посети Велико Търново заедно с 60 дипломати, акредитирани в България и представящи държави от цял свят. Дипломатическият корпус бе в старата столица по покана на кмета Даниел Панов, който ги прие в Музей "Възраждане и учредително събрание", за да презентира кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Дипломатическият корпус гостува във Велико Търново за пръв път след 32-годишно прекъсване.

За Велико Търново министър-председателят заяви, че средищното и стратегическо положение на града ще продължи да играе много важна роля за неговото развитие. Особено голямо значение за града и региона имат и ще имат инфраструктурните проекти. Градът е с много добра перспектива и управляващите, и гражданите му трябва да бъдат амбициозни за бъдещето. Премиерът беше категоричен, че перспективите и възможностите пред Велико Търново далеч не са свързани само с уникалното и богато културно-историческо наследство.

„Ще ви подкрепя при преодоляването на бюрократични спънки и решаването на всички важни за гражданите, града и региона проблеми. Вашият град е важна част от духовната идентичност на всички българи. Вие имате ангажимент и отговорност не само към вашият град, а и към всички българи. Велико Търново е един от ключовите градове в България", каза още Марин Райков.