Конкурс за най-красива цветна градинка за втори път в Павликени
Конкурс за най-красива цветна градинка за втори път в Павликени / DarikNews.bg, архив

За втора година в Павликени стартира конкурс за най-красива градинка в междублоковите пространства. Надпреварата, организирана от Общината, е под надслов "Заедно правим Павликени по-цветно". Конкурсът се провежда в две категории: за най-красиво оформена градина/ зелена площ пред еднофамилна къща и за най-красиво междублоково пространство, като във всяка се присъждат първа, втора и трета награда и две поощрения.

В момента се набират заявки за участие, но се приемат номинации единствено за градини и кътове в публичните пространства на град Павликени. Идеята е да се мотивират гражданите да бъдат съпричастни с дейностите за озеленяване и облагородяване на публичните пространства в град Павликени.

Конкурсът е номиниран за „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията" в националния конкурс на „Фондация за прозрачни регламенти".

На 31 март приключи набирането на кандидатури за участие, а победителите в категорията  за най-добра практика за партьорство ще бъдат излъчени след гласуване онлайн в специалния раздел на интернет страницата.

Всеки може да подкрепи кандидатурата на Павликени на адрес: http://www.ftr-bg.org/index.php?MhObg5KvM1K7M5aHIpWLQ1SXM5KDQJG3MReTQlK-MdmLg5G7MJaLQlarQ9mPgpObQBOPQJGnM9

Опцията за гласуване е активна от 1 април до 30 април. Освен Павликени, в категорията са номинирани и Столична община и общините Троян, Димитровград, Кърджали, Мездра, Белоградчик и Стрелча. Наградите на победителите ще бъдат връчени на официална церемония на 16 май в София.