Община Казанлък с инициатива „Великден в моя град“
Община Казанлък с инициатива „Великден в моя град“ / DarikNews.bg, архив

Община Казанлък стартира инициативата „Великден в моя град", която е посветена на светлия християнски празник - Възкресение Христово.

Идеята е казанлъчани да облагородят пространството, около което живеят или работят. Целта е да се стимулира активността на гражданите, няма ограничения за вида на сградата и нейното предназначение, важното е желанието пространството около нея да стане по-подредено и красиво. За първите места могат да се борят индивидуални жилищни сгради, жилищни блокове и кооперации; офиси и магазини, заведения за хранене и кафе; бистра (кафе на открито); бизнес офиси и промишлени предприятия.

Критериите, по които ще бъдат оценявани извършените дейности, са: обща благоустроена площ - 10 точки; терен - публична собственост - 20 точки; вложени материали - 10 точки; озеленяване - висока растителност и храсти - по 10 точки всяка; цветя - 5 точки; обща визия - 5 точки; дълготрайност на инвестицията - 30 точки.

Учредяват се и четири награди от по 300 лева Наградите са в четирите основни категории - за жилищни сгради; бизнес сгради; заведения за хранене и кафе и бистра; за промишлени предприятия. Всички участници ще получат и грамоти за участие в инициативата.

Желаещите да се включат в инициативата е необходимо да подадат заявление свободен текст за участие в конкурса. Заявлението трябва да съдържа данни за местоположението, в коя категория попада мястото и кой е осъществил дейностите, да приложат снимков материал как е изглеждало пространството преди и как изглежда след неговото облагородяване, заедно с кратка информация по посочените по-горе 7 критерия. При желание, може да приложат и скица на посочената площ.

Крайният срок за участие в конкурса „Великден в моя град" е 10 май, 17.00 часа.

Заявленията се подават на гише № 5 в Центъра за информация и услуги на гражданите - Община Казанлък, бул. „Розова долина" 6 или на е-mail: diana_radkova@abv.bg - инж. Диана Радкова, 0431/98239; arh_kalinkov@abv.bg - арх. Иво Калинков, 0431/98242. За повече информация можете да се обърнете на посочените имейли и телефони.