Засилени проверки на храните преди празниците
Засилени проверки на храните преди празниците / снимка: Sofia Photo Agency
Засилени проверки на храните преди празниците
63248
Засилени проверки на храните преди празниците
  • Засилени проверки на храните преди празниците


Областната дирекция по безопасност на храните в  Благоевград започна засилени проверки във връзка с предстоящите официални празници – Великден и Гергьовден.

"До този момент са проверени 198 обекта от търговската мрежа и общественото хранене, 11 складове за търговия на едро. Инспекторите от отдела контрол на храните не са констатирали нарушения", съобщи за Дарик говорителят на ОДБХ-Благоевград Зорница Динчева.

Съгласно заповед на изпълнителният директор на БАБХ -  д-р Йордан Войнов, тематичните проверки ще се извършват до Гергьовден, като пикът им предстои.
На контрол подлежат предприятията за производство и търговия с храни, обектите за търговия на едро и дребно, заведенията за обществено хранене, както и пазарите и борсите намиращи се на територията на  Благоевградска област.

Всички храни, които българският потребител слага традиционно на трапезата, като агнешко месо, яйца, козунаци, боя за яйца, плодове и зеленчуци, безалкохолни напитки и сладкарски изделия ще се проверяват приоритетно.

Освен за произхода на агнешкото месо и яйцата, ще се следи и за годността, хигиената и правилното съхранение на храните.

Разпоредени са дежурства на инспекторите от дирекцията по време на празничните дни.

Чуйте още от говорителя на ОДБХ Зорница Динчева в звуковия файл