Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, категоричен е Станишев
Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, категоричен е Станишев / снимка: БГНЕС
Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, категоричен е Станишев
63247
Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, категоричен е Станишев
  • Само БСП може да свали ГЕРБ от власт, категоричен е Станишев

Да върнем България на хората" е мотото, с което социалистите тръгват към предсрочния вот. Според лидера на БСП Сергей Станишев пред страната има два избора - или отново управление на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, или програмно правителство, оглавявано от Пламен Орешарски.

От левицата представиха мерките, които ще предприемат, ако спечелят управлението на страната. Като основна цел социалистите си поставиха страната да е свободна, перспективна и социална.

Само БСП може да свали ГЕРБ от власт категоричен е Станишев
netinfo

Пред събралите се симпатизанти на БСП лидерът на партията Сергей Станишев посочи, че никой, освен социалистите, не може да свали ГЕРБ от власт: „Кое е основното послание, което чуха хората от конференцията на ГЕРБ и от изказванията и на Борисов, и на Цветанов - повече от същото".

Да управляваш страна, доведена до разруха, е все едно да заложиш на слаби карти цялата си кариера. Целта, обаче, си струва - да съхраним държавата

- Пламен Орешарски

Станишев отбеляза, че БСП умее да се променя в името на националния интерес и точно затова социалистите са се спрели на Пламен Орешарски за бъдещ премиер, ако спечелят властта. Станишев го описа като почтен, предсказуем и лоялен към държавата човек.

След като изслуша отправените към него комплименти, Орешарски призна, че е приел едно предизвикателство: „Да управляваш страна, доведена до разруха, е все едно да заложиш на слаби карти цялата си кариера. Целта, обаче, си струва - да съхраним държавата".

В мерките, които обещават социалистите, е записано 250 000 нови работни места, активна роля на държавата в икономиката, инвестиции в здравеопазването, образованието и младежката политика, подкрепа на малкия и среден бизнес, да не се облага минималната работна заплата с данък, както и да се рестартира проектът АЕЦ „Белене".

Само БСП може да свали ГЕРБ от власт категоричен е Станишев
netinfo