Стилиян Гроздев и Цвета Маркова влизат във варненската листа на Движение България на гражданите
Стилиян Гроздев и Цвета Маркова влизат във варненската листа на Движение България на гражданите / Sofia Photo Agency, архив

Стилиян Гроздев и Цвета Маркова ще заемат второто и третото място във варненската листа на „Движение България на гражданите“. Това обяви пред журналисти водачът на листата Даниел Вълчев и член на Националния съвет на партията.

Стилиян Гроздев е областен координатор за Варна на "Движение България на гражданите". По професия е икономист. Заместник-кмет на Варна (1989-1992 г.). Народен представител в 39-ото Народно събрание. Заместник-областен управител на Варна (2005-2009 г.).

Цвета Маркова е доскорошен председател на Държавната комисия по сигурността на информацията. Тя е родена във Варна. Завършва право в СУ “Св. Климент Охридски”. Има редица специализации в чужбина. Работи в съдебаната система от 1992-ра година.

Следващите места в листата ще бъдат заети от хора от града и областта. Критериите при определянето им са били да имат активно желание за политическа работа, да бъдат номинирани от структурите и да представляват относително по-големите, каза още Вълчев.

Утвърждаването на окончателния вариант на листите се очаква да стане на заседание на Националния съвет на „Движение България на гражданите“, който ще се проведе утре.

Вълчев посочи, че не му е известно да се е създало напрежение при формирането на листата. Той допълни, че областните координатори са дали съгласието си за направения подбор.

„Във Варна се надявам да има коректна предизборна кампания. Големите политически сили изпращат сериозни хора за водачи на листите си. Това е хубаво, защото на Варна й отива.“, каза членът на НС на партията.

„Ние си поставяме високи цели. Считаме, че „Движение България на гражданите“ в следващия парламент ще бъде в позиция в много голяма степен да влияе върху това, което се случва в него. Това ни се вижда важно, защото постоянните люшкания от едно решение към друго не са от полза за никого. Такъв вид несигурност в реда създава много проблеми.“, заяви Вълчев.