Куче наследи 1 милион долара
Куче наследи 1 милион долара / снимка: Reuters

Куче от малкото беларуско село Будочка наследило близо 1 милион долара от американски гражданин от беларуски произход, съобщава местният вестник "Республика".

Десетгодишното куче на име Жулик (Мошеник) наследило богатството от покойния Джон Фьодоров, който бил роден в Будочка, но емигрирал в САЩ след Втората световна война. Собственикът на Жулик Василий Потапов разказва, че Фьодоров посетил селцето в Беларус през 2007 г. и казал, че четириногото му напомня на собственото му куче Валет, което починало през 50-те години на миналия век.

Когато Валет се разболял и Фьодоров трябвало да реши дали да му бъде извършена скъпа операция или да си купи билет за Сакраменто, той избрал второто. Кучето починало, а Фьодоров не можел да си прости за смъртта на най-добрия си приятел, пише БГНЕС.

Мария Протасеня, адвокат от Минск, потвърди, че е открита специална банкова сметка на името на кучето и в нея в момента има 993 700 долара. Според последното желание на Фьодоров кучето се радва на собствена стая с голямо легло и плазмен телевизор, балансирано хранене, включващо не по-малко от половин килограм месо три пъти на ден, разходки на свеж въздух и къпане два пъти дневно.

Жулик има право да пътува веднъж в годината до някоя страна, която кучето ще избере като я посочи с муцуната си на картата. Четириногото ще пътува за първи път през юли, а собственикът му Василий Потапов се надява то да посочи Париж.