Партията на Кунева се разпада
Партията на Кунева се разпада / dariknews.bg
Дани Каназирева
63020
Дани Каназирева
  • Дани Каназирева

Реално партията на Меглена Кунева се разпада още преди първите си избори, коментира пред Дарик радио Дани Каназирева, която, заедно с над 1800 членове и симпатизанти на „България на гражданите", оттегли доверието си от Кунева. По повод изявленията на градския лидер в Пловдив д-р Димитър Шишков, Каназирева отново подчерта, че още преди месец е обявила решението си да не участва на парламентарните избори и не може да се говори, че причина за станалото са нереализирани й амбиции.

В Пловдив имаше опити за договаряне на постове, каза още тя, но отказа да уточни за какво точно става дума.

Недоволство има в цялата страна, но всеки има право да обяви истината такава, каквато я вижда, аз не съм говорител на останалите регионални структури и не мога да кажа дали ще има масово напускане на още членове на „България на гражданите". На въпрос как ще коментира изказването на Меглена Кунева в „Седмицата" на Дарик радио, че има добър екип в партията и е готова да застане начело на едно успешно правителство, Каназирева отговори лаконично, че в централата на „България на гражданите" явно изобщо не искат да видят какво става извън София.

Дани Каназирева подчерта, че всички напуснали 873-ма от Пловдив област са партийни членове. От градската организация те са 52-ма, като между тях има и учредители. Останалите 855 пловдивчани, които оттеглиха доверието си от Меглена Кунева, са от т.нар. морален борд на сдружението.