Следващият кабинет ще бъде без ГЕРБ според проф. Кръстьо Петков
Следващият кабинет ще бъде без ГЕРБ според проф. Кръстьо Петков / снимка: БГНЕС, архив

Следващият кабинет ще бъде минимум между четири формации, тъй като шест или седем ще влязат. Това е прогнозата на проф. Кръстьо Петков, председател на Сдружение „ГЛАС", което подкрепя партия ГОРД. По думите на професора след вчерашния скандал със социологическото проучване по поръчка на Американското посолство и изготвено от Мира Радева, следващият кабинет ще бъде без ГЕРБ.

В България се роди нов феномен „социолози под прикритие", коментира проф. Петков. „Това отблъсква допълнително. Не се знаеше кой е направил изследването, докато не се вдигна шум и не се появи госпожата, която каза: „Аз го направих, но поръчителите - тези, които са платили, са други". Така че следващият кабинет може да има необходимата минимална жизненост от две години само при условие, че е програмен. Дотук три партии казаха Да - БСП, ДСБ и ДПС. И ако се получи едно съгласие, какво лошо има в това, две години да се изкара".

В неделя в 18:00 часа ще се проведе заключителна среща между партията на Слави Бинев ГОРД и останалите формации, с които се водят преговори за коалиране. Тогава ще стане ясно, кои ще са участниците в коалицията, която ще се включи в изборите и как ще бъде назована тя.

Други новини от Стара Загора