Помощното училище се включи в кампанията „Пролет на живо
Помощното училище се включи в кампанията „Пролет на живо / Помощно училище

Чрез разнообразни инициативи, преминаващи под мотото „Ние също можем да успеем" , Помощно училище „Св. Теодосий Търновски" /Велико Търново/, се присъедини към кампанията „Пролет на живо", подета от Българско дружество за защита на птиците, която се провежда за осма поредна година.

Кампанията  проучва пролетната миграция на птиците и е създадена с цел популяризиране интереса на децата към природата и нейното опазване.

Учениците от Помощното училище, които са на изнесено обучение в Дневен център за деца и младежи с увреждания  в Елена, участват в редица еко инициативи. Децата, с класен ръководител Роси Тодорова - специален педагог, с удоволствие се включиха в  излетите на открито сред природата и с голям интерес наблюдаваха мигриращите птици. Преди това в часовете по Околен свят те са опознавали- кукувицата, белия щъркел, селската лястовица, пчелояда и черния бързолет. В кампанията „Пролет на живо" им предстоят още хепънинг, изложба от изработените ученически продукти по проект Коменски - eTwinning, както и спортно-състезателни игри.