Движение „България на гражданите” ще се яви самостоятелно на изборите
Движение „България на гражданите” ще се яви самостоятелно на изборите / снимка: БГНЕС

Движение „България на гражданите” ще се яви самостоятелно на изборите и няма да прави никакви договорки и коалиции. Това заяви Прошко Прошков, след като от движението внесоха 57 970 подписа за регистрация в изборите.

Всички политически програми са безсмислени, ако се продължи „ние тарикатите срещу тези там гражданите”, добави Прошков. „Ние се основахме със заявката, че ще назовем болестта, от която цялата политическа система страда. Това ще покажем, както с политическата си кампания, така и с поведението си в парламента. Надявам се да бъдем първа политическа сила и ако това не се случи да бъдем поне смислена такава и алтернатива на всякакви леви популистки идеи, които завладяха левицата”, заяви още той пред журналисти.

Нашето решение е категорично, не сме го променяли. „Никакви договорки не бива да се правят под умилителното „национални интереси”. Националният интерес може да се защитава и може да се търси подкрепа по определени за страната политики, но договорчици -на никаква цена. Това сме го гледали много”, добави той. По думите на Прошков няма скандали, свързани с листите на партията, а те ще бъдат обявени публично през следващата седмица.

„Те са съставени предимно от хора, които имат дълъг стаж и не са участвали в избори, поясни представителят на Движение „България на гражданите”. „Не защото това е предимство, а защото ние вярваме, че трябва да си извървял доста сериозен път, да знаеш защо отиваш било то в Парламента, било то в която и да е институция”, добави той.

Прошков обяви, че за него не е важно дали ще води листите в София. Подкрепата и доверието расте, ще се стремим да го разширяваме, а що се отнася до тези, чието доверие нямаме, то въпрос на чест и упоритост от наша страна е да го извоюваме и запазим, каза още Прошков.

48 партии до момента да внесли документи в ЦИК за регистрация за изборите на 12 май, обявиха от комисията. Срокът за политически партии изтича в 18.00 ч. на 27 март, а за регистрация на коалиция от партии - в 17.00 ч. на 1 април.