Извънредно заседание на ОБС Враца заради европейски проекти
Извънредно заседание на ОБС Враца заради европейски проекти / Дарик Враца - архив

Извънредно заседание ще проведе Общински съвет - Враца днес от 16.00 часа. Местните парламентаристи трябва да разгледат три спешни докладни, свързани с реализацията на европейски проекти. Първата е свързана с поемане на допълнителен собствен принос по проектно предложение „Враца - привлекателно място за живеене", схема „Зелена и достъпна градска среда".

Съгласно препоръки на оценителната комисия е необходимо част от проектната документация да бъде коригирана, като изграждането на посетителски център по основен обект 1 „Обществена зелена площ в ж.к. „Дъбника" да бъде финансиран със собствени средства на общината. Срокът за представяне на Решението на Общински съвет-Враца е 25 март.

Втора и трета точка от дневния ред касаят решения за поемане на дълг по фонд „ФЛАГ" - мостово финансиране, съфинансиране и дофинансиране на проекти „Превенция на риска от наводнения в Община Враца", „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика - туризъм без сезони", „Изграждане и оборудване на Лъчелечебен център в „Комплексен онкологичен център" ЕООД град Враца", „ИСКРА - Иновативен Социален Комплекс от Резидентни Алтернативи".

Заседанието на Управителния съвет на фонд „ФЛАГ" е насрочено за 27 март, на което ще бъдат разгледани  исканията за отпускане на дългосрочни общински заеми. Задължителен документ към искането за отпускане на кредитите е Решение на Общинския съвет.