Започва десетото издание на „Пчеломания”
Започва десетото издание на „Пчеломания” / Sofia Photo Agency, архив

Над 50 фирми - производители и търговци от България, Гърция, Италия, Чехия, Англия, Полша и Турция, ще участват в десетото специализирано изложение „Пчеломания”, организирано от „Добрички панаир” АД. От днес до 23 март в спортен комплекс ”Простор” те ще представят пчеларски продукти, инвентар, ветеринарномедицински препарати, овощен и посадъчен материал, цветя и специализирана литература.

Изложението се открива в 10.00 часа. На откриването са поканени представители на земеделското министерство, ДФ „Земеделие”, местната администрация. По традиция в началото на форума ще бъде представена и изложба на детска рисунка под наслов ”Медът - сладкото злато на Добруджа”, в която са включени над 250 творби. Най-добрите автори и  техните преподаватели ще получат отличия.

От 19.30 часа на официална вечеря организаторите от „Добрички панаир”  ще връчат награди за „Проспериращ млад пчелар“ и „Пчелар на годината“.

Изложението ще има и съпътстваща програма, в която са предвидени лекции, свързани с изисквания на ЕС към пчеларството и пчелните продукти, начините на работа с различните системи кошери, производството на пчелни майки за личния пчелин и здравеопазването на пчелните семейства.