Кулинарен конкурс в социален комплекс „Св. Георги“
Кулинарен конкурс в социален комплекс „Св. Георги“ / sxc.hu

Кулинарен конкурс се организира в Комплекса за социални услуги „Св. Георги" в Пловдив. Той отбелязва края на обучението по готварство на кулинарните паралелки в Учебно-професионалния център към комплекса, което се провежда от 5 до 25 март. Проектът се осъществява безвъзмездно по споразумение с Германия и е свързан с миналогодишното дарение на професионално кухненско оборудване, което направи Националният алианс за работа с доброволци. Председател на журито е Йоханес Шулц, който обучава младежите по готварство, а оценка на ястията ще направят почетния консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова и главния готвач на известен местен хотел.

Ще се състезават два отбора с наставници учителите по готварство Мария Делинова и Павлина Богоева. Съставът на отборите е излъчен от паралелките по готварство в Комплекса. Те ще трябва да подготвят основно ястие и десерт за час и половина, след което ще ги предоставят на журито за дегустация. Наградите са осигурени ръководството на хотела.

Конкурсът започва в 10,30 часа в Комплекса. Очаква се на него да присъства ресорният зам.-кмет Георги Титюков.