45 безработни ще бъдат наети в музеите в Сливен и Нова Загора
45 безработни ще бъдат наети в музеите в Сливен и Нова Загора / Областна администрация - Сливен

 

Работна среща обсъди на предстоящите дейности и съвместните ангажименти във връзка с реализация на утвърдената Регионална програма за заетост на Областна администрация Сливен, която ще се изпълнява в партньорство с Регионален исторически музей Сливен и Исторически музей Нова Загора.

В срещата взеха участие Гергана Джамбазова – директор на дирекция при Областна администрация, Георги Кюпчуков – директор на Регионален исторически музей Сливен, Петър Колев – директор на Исторически музей - Нова Загора, Тихомира Димитрова – директор на Дирекция „Бюро по труда” - Сливен и експерти от Областна администрация.

С реализацията на регионалната програма ще се осигури заетост на 45 безработни лица в дейности, свързани с подпомагане работата на музеите в Сливен и Нова Загора - поддръжка на музейни обекти, работа с посетителите и подпомагане осъществяването на процеса на археологически изследвания.

В рамките на срещата бяха обсъдени конкретните дейности, които ще извършват наетите лица на всеки един обект, както и съвместните ангажименти по реализацията на програмата на работодателя – Областна администрация Сливен и партньорите - Регионален исторически музей Сливен и Исторически музей Нова Загора.