БСДП ще се включи в изборите в коалиция със СДС
БСДП ще се включи в изборите в коалиция със СДС / DarikNews.bg
БСДП ще се включи в изборите в коалиция със СДС
62587
БСДП ще се включи в изборите в коалиция със СДС
  • БСДП ще се включи в изборите в коалиция със СДС

БСДП взе решение да се регистрира за участие в изборите за народни представители за 42-рото Народно събрание в коалиция съвместно със СДС, РДП и Обединени замеделци. Съответно трябва да реши какъв да бъде конкретния състав и наименованието на предизборната коалиция. Една от възможностите е политическата формация да се казва Нов съюз на демократичните сили, но затова още се умува, обясни председателят на партията Йордан Нихризов.

Той е категоричен, че на България не ѝ трябва нов спасител, а е нужно да народът да повярва в собствените си сили. Той коментира още, че трябва да бъдат следвани два основни принципа, за да се подобрят нещата в страната, а именно - справедливост и разум. Какво сподели Нихризов във връзка със ситуацията в страната, чуйте в звуковия файл.

Предстои организации на партията по места да започнат събиране на подписи на избиратели по формите, утвърдени от ЦИК, необходими за регистриране на БСДП за участие в парламентарнитеизбори. Освен това ще бъдат издигнати и кандидатите за народни представители от името на партията.

Заседанието на Националния комитет на Българската социалдемократическа партия се проведе днес - 16 март, в Стара Загора.