От Общината организират среща с протестиращите търговци от пазара, не искат посредници
От Общината организират среща с протестиращите търговци от пазара, не искат посредници / Община Добрич

Кметът Детелина Николова не се нуждае от посредничеството на партийни лидери, за да разговаря и да се среща с граждани на Добрич. Това заявяват от община Добрич по повод мирния протест на търговци от пазара и техните искания, представени от общинския съветник на БСП Владимир Калчев.

Вчера в кметството е получена подписка-опровержение от търговци на кооперативния пазар с лице за контакти Снежанка Стоянова, посочват от общината. В нея търговците обясняват, че не са съгласни с действията на своите колеги и са принуждавани да се подписват под издигнатите искания чрез натиск и заплахи. Търговците, предоставили подписката-опровержение твърдят, че колегите им са подведени и част от техните искания са неправомерни и гонят лични интереси. По този повод от Община Добрич заявяват, че недоволството на група търговци от пазара, подстрекавани от общинския съветник Владимир Калчев, се дължи на груба манипулация от негова страна и стремеж за лична политическа изява.

Кметът на Добрич Детелина Николова е с отворено лице към проблемите на хората, но  не може да приеме гражданите да бъдат използвани за политически дивиденти. Затова Община Добрич през следващата седмица организира среща в залата на общината с търговците от пазара, без намесата на политически партии и техните лидери.

От Общината организират среща с протестиращите търговци от пазара, не искат посредници
netinfo