Бербатов и Стоичков срещу Стан Колимор в подкрепа на Стенли
Бербатов и Стоичков срещу Стан Колимор в подкрепа на Стенли / Gong.bg

Димитър Бербатов и Христо Стоичков ще се изправят рамо до рамо срещу бивши футболисти на Астън Вила като Стан Колимор, Марк Дрейпър и Лий Хендри в благотворителен мач в подкрепа на капитана на българския национален отбор по футбол Стилян Петров. Бивши и настоящи български футболисти ще играят срещу ветераните на Астън Вила на 25 май на стадион „Васил Левски“. Събраните средства ще бъдат внесени във Фонд за деца болни от левкемия.

Днес министърът на спорта Свилен Нейков официално анонсира проявата в компанията на търговския директор на асоциацията на ветераните на Астън Вила Джон Уейт и треньора на ветераните Дейвид Нортън. Селекционерът на българския тим Димитър Пенев не успя да присъства на представянето, тъй като имал среща в гръцкото посолство.

„Нека покажем, че всички сме обединени в една кауза“, апелира Свилен Нейков. Билетите за двубоя ще са с цена 10 лева, като билети ще закупят и участниците в мача. Мениджър на Астън Вила ще бъде бившия наставник на Арсенал и играч на Вила Брус Риок. Очаква се в България да пристигнат футболисти от ранга на Стан Колимор, Лий Хендри и Марк Дрейпър.

„Пътувахме в един самолет с Димитър Бербатов, който също потвърди присъствието си. Говори ли сме и с Христо Стоичков, който е потвърдил“, заяви Дейвид Нортън.

Организаторите разкриха, че срещата ще бъде съпътствана и от детски футболен турнир, а представители на Астън Вила ще пристигнат в България по-рано, за да организират и други събития с благотворителна цел.

Все още Димитър Пенев не е обявил футболистите, на които ще разчита от българска страна, но се очаква желаещите да бъдат много. „Трябва да сложим скамейки за поне 30 човека“, пошегува се пресаташето на БФС Павел Колев.

Мачът ще се играе на 25 май от 15 часа и ще се предава директно по БНТ и БНТ Свят. Официален спонсор на събитието е Актавис.