Бдение и молебен в памет на Пламен Горанов в Добрич
Бдение и молебен в памет на Пламен Горанов в Добрич / Дарик Варна

Паметта на Пламен Горанов ще бъде почетена в 18 часа пред храм „Св.Георги” в Добрич, съобщиха от координационния център на протестите. Днес е ден на национален траур в памет на Пламен, който почина на 3 март, след като се самозапали на 20 февруари пред сградата на общината във Варна с искане за оставката на кмета Кирил Йорданов.

„Пламен беше светло момче с чист дух и е присъствал на протести в Добрич, воден от желанието си да помогне за истински промени в цялата страна. От протестите в Добрич е бързал веднага да се присъедини към варненските протести - това разказаха неговите близки. Той беше първият във Варна, който пред общината извика "Долу ТИМ!" и призова за борба с мафията и порочната система, която изпива живителните сили на варненци и целия български народ”, се казва в писмо на протестиращите от Добрич.

Започва акция за набиране на средства за изграждането на паметна плоча на Пламен, в която ще бъде вграден камък, донесен лично от него от една от българските планини. Пламен Горанов е живял в Добрич през последните 4 години. Работил е като алпинист в строителството, имал е фирма за височинни ремонти. Занимавал се е с фотография.

Молебен в памет на Пламен огранизира от 19 часа друга група граждани, които се разграничават от координационния център на протестите и по-конкретно от Папа Рашева и Деньо Павлов. Това съобщи за Дарик Александър Куртев. Молебенът ще бъде отслужен от отец Мирослав пред храм "Св.Георги".