Лекарите на протест
Лекарите на протест / DarikNews.bg, архив
Лекарите на протест
61947
Лекарите на протест
  • Лекарите на протест

Лекарите в Стара Загора излизат на протест пред РЗОК на 28 февруари от 16 часа.

Въпреки заявеното намерение, медиците са категорични, че искат да запазят системата на здравеопазването стабилна. По думите на председателя на Регионалната колегия на БЛС в Стара Загора д-р Георги Бакоев тежките проблеми около лимитите в болничната и извънболничната помощ трябва да се решават на масата на преговорите.

Да отпадне чл.13 за определяне на регулативните стандарти в двете наредби за болничната и доболничната помощ, на регионално ниво да се залагат максимално всички отпуснати към момента лимити, контролът при неспазване на регулативните стандарти да се осъществява от работни групи, в които да участват представители на Районната лекарска колегия, пациентските организации, РЗОК и РЗИ, пише в декларация, приета на разширено заседание на местната съсловна организация.

Нашето място не е на улицата, а да работим и да извършваме нормално задълженията си. Ако все пак няма чуваемост по нашите искания, нещата ще ескалират. Все пак оставяме вратата отворена и очакваме бързи и адекватни действия, категоричен е д-р Бакоев. По думите му, исканата оставка на шефа на НЗОК, няма да доведе до конструктивни действия в сферата на здравеопазването.

Какво още каза в ефира на Дарик председателят на Регионалната лекарска колегия на БЛС в Стара Загора може да чуете в прикачения звуков файл.

Д-р Бакоев ще присъства утре на среща с шефа на НЗОК д-р Пламен Цеков, организирана от колегите му в Пловдив.