Бронз за Краси Анев от Европейското, на 19 секунди от златото
Бронз за Краси Анев от Европейското, на 19 секунди от златото / biathlon.bg

Българинът Красимир Анев спечели бронзов медал в индивидуалната дисциплина на 20 километра за мъже на Откритото Европейско първенство по биатлон в Банско. Анев направи две грешки в четирите си стрелби и завърши с време 53:09.3 минути. Така той остана на 19.1 секунди от титлата.

"Можех и още по-добре, просто така се получи. Имах тежка програма, направих много стартове за малко дни на световното първенство и не бях възстановен за днешната надпревара. Съжалявам за двете грешки в стрелбата", заяви Анев след финала на състезанието пред biathlon.bg. Победител стана Сергей Семьонов (Украйна), който направи един пропуск на последната си стрелба и финишира за 52:50.2 минути.

Втори е Тобиас Арвидсон (Швеция), който повали всичките 20 мишени и остана на 14.3 секунди от първото място. Владимир Илиев също направи добро състезание и завърши девети с четири грешки и изоставане от 1:41.1 минута. Мирослав Кенанов е 25-ти с три пропуска на огневия рубеж и на 3:12.9 минути след победителя, а Иван Златев се класира 60-ти от 67 стартирали с 9 грешки и на 9:34.7 минути.