Задържан е извършителят на множество домови кражби. Откраднатото е за около 6000 лева
Задържан е извършителят на множество домови кражби. Откраднатото е за около 6000 лева / DarikNews.bg, архив

Множество са подадените сигнали за кражби на пари, златни и сребърни бижута от частни домове през 2012 г. на територията на ОДМВР - Стара Загора.Полицейските служители установяват, че евентуален извършител на серията от домови кражби, извършени през месец септември миналата година на територията на Стара Загора, както и тези, регистрирани в Казанлък, е 37-годишният пловдивчанин Г.П. Проникването във всяко едно от жилищата е извършено след отключването на секретни китайски „ямкови" патрони на входните врати на апартаментите.

На 14 февруари тази година, при съвместни действия на полицаи от Стара Загора и Сливен, мъжъг е задържан в Сливен непосредствено след като от е извършил кражба на 20 грама златни накити от апартамент в града на 100-те войводи. В автомобила му, криминалистите открили и техническите средства, използвани за чупене и отваряне на секретни патрони на входни врати. Комплектът от инструменти, осигуряващ бърз достъп на Г.П. до желаната от него цел, включва три златни пластини с различна ширина, дебелина и дължина, мини стяга, раздвижени ключове и два изпилени секретни ключа без зъбци.

За разкриването на престъпната дейност на пловдивчанина, на 15 февруари полицейските служители от Стара Загора и колегите им от други областни дирекции, извършиха претърсване на места в Пловдив и Царево, където Г.П. е пребивавал, и от където са иззети вещи, уличаващи го в извършването на пет домови кражби. За тях във Второ РУП - Стара Загора през месец септември има образувани пет досъдебни производства.

Стойността на откраднатите вещи-пари и златни бижута е около 6000 лева.

Извършителят на множеството кражби - Г.П. е криминално проявен. За периода от 1991 г. до 2009 г. срещу него са водени общо 159 досъдебни производства. Регистриран е за извършването на множество кражби на територията на цялата страна (чл. 194 и чл. 195 от НК). Осъждан е още и за престъпления по чл. 195 и 343в от НК. Г.П. е заподозрян като извършител на множество домови кражби на територията на ОДМВР - Стара Загора, Сливен, Ямбол и Пазарджик.