Русенци излизат на протест срещу монополите
Русенци излизат на протест срещу монополите / netinfo

Русенци излизат на протест срещу монополите В 12 часа от паркинга на „Кауфланд" на бул. „Липник" ще тръгне протестен автопоход, който ще обиколи града и в 13 часа протестиращите ще спрат пред централния офис на „Енерго Про". Организатори са ВМРО, Русенско младежко сдружение и сдружението „Бъдеще за Русе. От началото на седмицата в офиса на партията се приемат конкретни жалби и сигнали на гражданите срещу „Енерго Про", като до момента са постъпили 75 жалби. На призивите на хората за въоръжен протест, воеводите заявиха, че засега ще се ограничат само с въоражаване с водни пистолети.

Организаторите предвиждат да има спирки в кварталите откъдето ще се вземат всички желаещи да бъдат закарани в центъра, обясни общинският лидер на ВМРО Искрен Веселинов, който изложи и част от причините за гражданското недоволство.

Според Атанас Тюлеков от Русенско младежко сдружение е дошло времето, в което българите искат да излязат на протест без да бъдат приканвани от никого. На протест срещу монополите и безсилието на държавата да се справи с проблема.

От ВМРО заявиха, че ще окажат съдействие при завеждането на дела и поемането на правните разходи на всички граждани, които се обърнат за съдействие към тях. Съдействие ще се оказва и по жалбите до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и до прокуратурата.