Тамара Косева стана шампионка на гюле, Иван Ефремов трети на скок височина
Тамара Косева стана шампионка на гюле, Иван Ефремов трети на скок височина / Етър- 2007

Шампионка на България на тласкане на гюле за девойки до 16 години стана Тамара Косева. Ученичката в Старопрестолната гимназия по икономика триумфира в дисциплината на Държавното първенство в зала, проведено в Добрич. Родената в Килифарево състезателка изпрати уреда на 11,27 метра и остави далеч зад себе си конкурентките си. Косева е възпитаничка на заслужилата майсторка на спорта Антоанета Селенска. Двете работят в сектора само от месец и половина, но резултатът е факт- титла за "Етър- 2007".

«Тамара тренира изключително съвестно и старателно. В нея виждам много от своите качества и съм сигурна, че я очаква голямо бъдеще. В Добрич тя бе безспорен лидер в тласкането на гюле, но смятам, че може да пробие още на копие и диск», коментира Антоанета Селенска. Почетната гражданка на В. Търново е световна рекордьорка на копие за девойки. Под нейно ръководство синът и Михаил Селенски спечели поредица от отличия на диск и стана спортист №1 на В. Търново за 2008 г., многократна шампионка на копие е друга нейна възпитаничка- Деница Колева.

Друг атлет от старата столица Иван Ефремов спечели бронзов медал в сектора за скок височина. Състезателят на СК „Атлетик- 2012", който е ученик в Спортното училище, скочи 145 сантиметра от първия опит, което му осигури третото място. Още двама атлети преодоляха тази височина, но от втория опит и останаха извън призовата тройка. Шампион с резултат 150 см стана Михаил Иванов от „Спартак" /Плевен/. Със същия резултат, но с повече грешни опити на второ място остана Георги Демирев от „Хеброс" - Харманли.

Бронзов медал в първия ден на първенството в бягането на 400 метра завоюва и състезателят на „Локомотив- 55" Диан Дочев, който спря хронометрите на 58,61 секунди. Горнооряховецът води люта битка за второто място със Светлин Иванов от „Орловец 93" - Габрово, но отстъпи със 7 стотни. Съотборничката му Калина Калева зае шесто място в същата дисциплини при момичетата под 16 години. Галин Николов от „Браун Тим" е петнадесети на 1500 метра.