Бенитес: Лига Европа е важна за Челси
Бенитес: Лига Европа е важна за Челси / Reuters

Временният мениджър на Челси Рафаел Бенитес заяви, че ще убеди играчите си в значението на Лига Европа за тях.

През миналата година лондончани спечелиха историческа първа титла от Шампионската лига, но през настоящия сезон направиха най-слабата защита на трофея, отпадайки още в груповата фаза.

На вътрешния фронт нещата също не се развиват добре и „сините“ почти нямат шанс да се борят за първото място във Висшата лига, което превръща втория по важност европейки клубен турнир в един от малкото шансове за трофей. Затова Бенитес ще иска повишена мотивация в четвъртък, когато Челси пътува до Прага, за да срещне местния Спарта в първи 1/16-финален сблъсък.

„Ще ни трябва малко време, за да си поговорим хубаво“, каза испанецът. „По отношение на пътуванията и броя мачове този турнир е като Шампионската лига, но като психологическа настройка сред играчите е... хм, е различен.“

„Когато обаче човек се вгледа внимателно в отборите, които участват, бързо разбира, че Лига Европа може да се окаже доста труден турнир. Ще пътуваме в деня преди мача, за да разберат играчите, че става дума за двубой в Европа. Трябва да се концентрират на 100 процента. Тъкмо това очаквам от тях“, допълни той.

„Трябва да започнем да приемаме Лига Европа като място със страхотна конкуренция, със силни отбори, срещу които трябва да дадем най-доброто“, завърши Бенитес.