Над 1000 души се очакват на втория протест срещу сметките за ток
Над 1000 души се очакват на втория протест срещу сметките за ток / снимка: Impact Press Group

Втори протест срещу високите сметки за ток се организира тази вечер във Варна. Сборният пункт е в 17 ч. пред сградата на Община Варна. В социалната мрежа „Фейсбук” присъствие са заявили повече от 1000 души. Толкова се включиха в неделното шествие срещу дружеството „Енерго про”, чийто офис на ул.”Девня” беше обстрелван с яйца. Протестиращите за кратко спряха и движението по Аспарухов мост.

От „Енерго про” разпространиха декларация, в която заявяват, че не подкрепят проявите на насилие и благодарят на мирно протестиращите. От компанията допълват, че всеки клиент може да поиска безплатна проверка на сметката си. От началото на годината повече от 2000 абонати са поискали това, като само един от сигналите се е оказал основателен. Постъпилите молби за разсрочване на сметки са 400, като всяка от тях се разглежда индивидуално.

Протести срещу високите сметки за ток се организират днес в редица градове – София, Пловдив, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас и Монтана.