Враца

Уникална изложба на картини във врачанската болница

2 февруари 2013 09:52 | Автор: | Дарик - Враца

Уникална изложба на картини във врачанската болница
© МБАЛ "Христо Ботев"  

 

С тридесет картини на известни съвременни български художници бе украсен коридорът на основно ремонтираното „Хирургично отделение“ в МБАЛ „Христо Ботев” АД – Враца. Заслугата за това е на народния представител от ГЕРБ д-р Янко Здравков, който осигури експонатите. Така пациентите и работещите в отделението ще имат възможност да наблюдават ежедневно платна с впечатляващи графики, илюстрации и живопис, родени от ръцете на доказани майстори на четката у нас и в чужбина.

„Желанието ни е да лекуваме не само тялото, но и душата – сподели депутатът – Изкуството дава настроение и оптимизъм, но в забързания ден малко хора имат време и сили да влизат в художествени галерии и да се наслаждават на експонатите в тях. Така се роди идеята да донесем картини от наши съвременници при хората” - допълни д-р Янко Здравков.

И за да бъде по-въздействащо, по-силно и по-приятно усещането, над всяка от творбите е монтирана лампа, която да пръска светлината си върху топли и пъстри багри, уникални щрихи и освободени от предразсъдъци графики. И всичко това – на фона на лека и релаксираща музика, която ще „блика” от говорителите на монтираната в коридора уредба…

В импровизираната художествена галерия в „Хирургичното отделение“ място са намерили творби на Милена Попова, Евгени Кузманов, Огнян Механджиев, Борислав Стоев, Цветан Казанджиев, Любен Зидаров, Николай Димитров, Боян Янев, Любомир Чакъров. Не са забравени също покойните Евгений Босяцки и Георги Трифонов, с които България се прости през 2009 и 2011-та година.

Образцовото „Хирургично отделение“ ще бъде официално открито след няколко дни.

 Етикети: МБАЛ "Христо Ботев", Враца, Изложба, картини, болница

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#7

еконт - 02.02.2013 г. 19:20:07

г-н Здравков е сериозен човек и го е доказал.Успех.Обичаме те

#6

с чужда пита - 02.02.2013 г. 19:02:55

Не че нещо, ама парите не са лично на Янко - наши са, от нашите данъци, скъпи съграждани. И това би трябвало да е нормалното отношение на държавата към здравеопазването на населението.

#5

с чужда пита - 02.02.2013 г. 19:02:33

Не че нещо, ама парите не са лично на Янко - наши са, от нашите данъци, скъпи съграждани. И това би трябвало да е нормалното отношение на държавата към здравеопазването на населението.

#4

Тони - 02.02.2013 г. 18:59:27

Браво Янко!Двадесет години чакаме да видим нашата болница обновена и красива! Напред! Ти можеш!

#3

анонимен - 02.02.2013 г. 18:09:48

Браво д-р Здравков, господ здраве да ти дава!

#2

анонимен - 02.02.2013 г. 18:04:47

Браво!Европейска клиника в София няма такава!

#1

Павлина - 02.02.2013 г. 17:47:28

Браво д-р Здравков!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още