Опитите на опозицията да дестабилизира държавата минават границите, скочиха от ГЕРБ
Опитите на опозицията да дестабилизира държавата минават границите, скочиха от ГЕРБ / снимка: БГНЕС, архив
Опитите на опозицията да дестабилизира държавата минават границите, скочиха от ГЕРБ
60907
Опитите на опозицията да дестабилизира държавата минават границите, скочиха от ГЕРБ
  • Опитите на опозицията да дестабилизира държавата минават границите, скочиха от ГЕРБ

Като опит за нагнетяване на напрежение в страната определиха от Парламентарната група на ГЕРБ исканията на опозицията за оставки на премиера Борисов и вицепремиера Цветанов заради провала на управляващата партия на референдума и стрелбата срещу Баретата.

„Парламентарната група на ГЕРБ категорично не прие исканията за оставки на премиера Борисов и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и то именно от хората, които присъединиха България към Европейския съюз с мониторинг именно върху системата на правосъдието и вътрешните работи. ГЕРБ винаги е подкрепял и продължава твърдо да стой зад провежданите политики в областта на сигурността”, коментира на председателя на вътрешната комисия Красимир Ципов.

„В опитите си да дестабилизира държавата опозицията е на път да мине всякакви граници. Исканата оставка на премиера и вицепремиера е опит за подмяна на справедливостта чрез нагнетяване на напрежение и популистки подхвърляния, че сигурността на българските граждани е под въпрос”, заяви още той.

„Нека да си припомним в едни предишни години назад във времето какво се случваше и как всеки ден българските граждани се събуждаха с мисълта как сами да осигурят сигурността си, тъй като държавата не можеше да направи нищо в този аспект.

Не приемаме кадровиците, които назначиха Алексей Петров в службите за сигурност и прикриваха действията му години наред, днес да искат оставка. Очевидно много бързо се забравя как по време на управлението на тройната коалиция страната се събуждаше в продължение на години с по едно отвличане на известни бизнесмени или хора, близки до едрия бизнес”, заяви още Ципов.