Конкурс За чиста околна среда - 2013
Конкурс За чиста околна среда - 2013 / Дарик Габрово, архив

За поредна година Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда обявяват конкурс „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА - 2013 г." с мото „Обичам природата - и аз участвам".

Целта на кампанията „За чиста околна среда 2013 г." е повишаване на екологичната култура на гражданите и младите хора и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда.

Участници в конкурса могат да бъдат общини и кметства, училища, детски градини и обединени детски комплекси от цялата страна. За реализиране на всеки от класираните проекти ще бъдат предоставени средства в размер съответно до 10 000 лева (с вкл. ДДС ) за общини и кметства и до 5 000 лева (с вкл. ДДС ) за учебни заведения.

Краен срок за подаване на документите в ПУДООС, гр. София е 18.02.2013 г.

С реализацията на дейностите по Националната кампания „За чиста околна среда" 2013 г.  се цели постигане на резултати на територията на цялата страна.

Предоставена е възможност за финансиране на дейности от материален характер, пряко включени и необходими за учебния и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите, кандидатстващи с проекти.

С доброволния труд на гражданите, участващи в проектите на общини и кметства, ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи, създаване и възстановяване на зони за отдих, ремонтиране на детски и спортни съоръжения и други. Ще се постигне повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у гражданите.