Първите две деца са настанени при приемни родители по проект „И аз имам семейство
Първите две деца са настанени при приемни родители по проект „И аз имам семейство / Дарик-Шумен, архив

Момченце на 3,8 г. и момиченце на 50 дни са първите две деца, настанени в утвърдени професионални приемни семейства по проекта „И аз имам семейство", по който община Шумен работи. Настаняването се извърши от Комисията по приемна грижа със заповед на директора на местната Дирекция „Социално подпомагане". Предстои още едно настаняване в приемно семейство на изоставено новородено дете, съобщават от пресцентъра на община Шумен.

Проектът „И аз имам семейство" стартира през януари миналата година. Заявления за приемни родители са подали 26 семейства, които са в процес на обучение и оценка. Към този момент има одобрени пет приемни семейства.

Проектът „И аз имам семейство" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд. Бенефициент на проекта е Агенция „Социално подпомагане", а община Шумен е партньор. Приоритетна група за настаняване при приемни родители са децата на възраст до 3 години, както и деца с увреждания.