Кметът на община Гоце Делчев се срещна  с млади хора от четири държави
Кметът на община Гоце Делчев се срещна с млади хора от четири държави / снимка: Община Гоце Делчев

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна днес с млади хора от четири държави, които гостуват в града в рамките на изпълнение на проект „Вкусът на миналото”. По него работи Бизнес инкубатор – Гоце Делчев с партньори от Турция, Англия, Полша и Италия. Проектът се финансира по секторна програма Леонардо да Винчи, Учене през целия живот.

Като част от програмата в рамките на проекта, 26-те представители от четирите гостуващи държави проведоха среща с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и със заместник – кмета Саид Иброш. По време на нея, кметът запозна младите хора с историческото минало, културата, традициите в общината, както и с икономическата и социална ситуация в момента.

Кметът подчерта, че подобни проекти при които се създават добри отношения и връзки между младите хора от различни страни са изключително важни и полезни. На свой ред гостите зададоха редица въпроси за града и общината, като изразиха своето задоволство от топлото посрещане и гостоприемство. Младежите от четирите гостуващи страни споделиха също, че са очаровани от град Гоце Делчев и с радост биха го посетили отново.
На ръководителите на групите от четирите страни, кметът Владимир Москов подари знака на града, а всички останали получиха за спомен сувенири от гр. Гоце Делчев.