Ученици с награди от международен конкурс
Ученици с награди от международен конкурс / Дарик Габрово, архив

Ученици от основно училище „Иван Вазов"   са наградени от Детско екологично движение „ Зелёная планета" за участието си в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI". Децата, със свои литературни творби, са взели участие в националния етап на Международния конкурс „Зелена планета - 2012". 

Международния детски екологичен форум „Зелена планета - 2012"  се провежда по инициативата на Общоруското обществено детско екологично движение  „Зелена планета" в рамките на международната му програма „Диалог на културите от запознанство към уважението".

Организатори за България  на Националния етап на конкурсаса: Фондация „Устойчиво развитие за България", Руският културно-информационен център, Национален дворец на децата и с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката.

Учениците са класирани в III-та номинация „Животът на гората и съдби на хората". В раздел поезия, възрастова група V - VIII клас, II място е завоювала Янита Йотева - ученичка от VII а клас, а в раздел проза, възрастова група V - VIII клас, II място е завоювала Даяна Гъдева - ученичка от VII а клас. Учител - консултант на учениците е г-жа Стефка Кръстева - старши учител по Български език и литература в училището.