Обявиха ден на траур в болница Св. Анна заради смъртта на двете санитарки
Обявиха ден на траур в болница Св. Анна заради смъртта на двете санитарки / Petel.bg

Ден на траур обяви болница „Св. Анна“ за утре – 10 януари, след трагичната смърт на две от служителките си, станали жертви на тежка катастрофа на крайезерния път. При инцидента във вторник в 7 часа сутринта на място загина 54-годишната Радка Станчева, а няколко часа по-късно в болницата издъхна колежката й 58-годишната Росица Койчева. Третата жена, пътувала в колата, блъснала се челно в автобус заради дупка на пътя, е стабилна и оперирана за сметка на болницата. И трите санитарки са работили в клиниката по ортопедия в „Св. Анна“, съобщава petel.bg.

Ръководството на болницата е отпуснало по 1000 лева помощ на почернените семейства на двете загинали жени. За сметка на „Св. Анна“ е лечението и консумативите по операцията на счупеното бедро на третата санитарка, оцеляла като по чудо в зверската катастрофа.

Близките на загиналите и пострадалата очакват резултите от проверката на агенция „Пътна инфраструктура”, както и назначените от окръжна прокуратура автотехническа експертиза. Не е изключено близките да потърсят съдебна отговорност от агенцията на по-късен етап, допълниха от болницата.