Велчев и ген. Борисов стават водещи в „Дарик” радио
Велчев и ген. Борисов стават водещи в „Дарик” радио / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Катя Михайлова, 19.01.2005, в.Монитор

Министри и политици сядат зад микрофона за 12-ия рожден ден на медията

Министърът на финансите Милен Велчев, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, лидерът на СДС Надежда Михайлова и „гласът” на премиера Димитър Цонев са новите попълнения в репортерския състав на „Дарик” радио. Разбира се, те няма да сменят работните си места, а ще влязат в ролята на водещи на 21 януари, когато медията на Радосвет Радев празнува 12 години в ефира.

В празничната програма в петък компания ще им правят и други министри, политици, шоузвезди и актьори, които ще забавляват слушателите с авторски едночасови предавания.

По традиция всяка година за рождения си ден „Дарик” кани известни лица зад микрофона. Миналата година „Господарите на ефира” Зуека и Малин заедно с шефката на Нова тв Силва Зурлева спретнаха свежо шоу от гафовете на репортерите на „Дарик”. Министърът на транспорта Ники Василев пък единодушно бе определен за най-добрия водещ сред министрите, след като взе интервю от футболната звезда Краси Балъков. Енергийният министър Милко Ковачев пък разсмя слушателите, като им пусна песента „За крадец не ставаш, сине”.

Днес от екипа на радиото ще обявят и кой ще грабне приза за „Глас на годината” за изминалата 2004, както и подробности за празничното шоу за ЧРД.