„Дарик радио” издава книга по случай 15-годишнината си
„Дарик радио” издава книга по случай 15-годишнината си / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Актуално, 16.01.2008

„Думите” е името на книгата на Дарик радио, която медиата издава по повод 15-годишнината си.

В нея авторите Веселина Петракиева и Пролет Велкова, водещи на предаването „Кой говори” по „Дарик радио”, са събрали 48 от най-интригуващите разговора с гости в рубриката „Думите”.

Иглика Трифонова, Кольо Карамфилов, Белослава, Малин Кръстев, Явор Гърдев, Джоко Росич, Греди Асса, Теди Москов, Зорница-София и Васко Кръпката са малка част от гостите в „Кой говори”, които са и главни герои в книгата „Думите”.

Едноименната рубрика „Думите” се излъчва в понеделник и сряда между 11.00 и 11.30 ч. в ефира на „Дарик радио” и представя известните хора в неизвестна светлина.

Гостите на „Кой говори” си изтеглят от сламена шапка една дума и започват да говорят за нея, за първата асоциация и за истории и случки, които е отключила тя.

„Идеята е напук на нестойностното, което ни заобикаля, да предизвикаме смислена реч от смислени хора. Търсим възможността този, който слуша да се идентифицира с човека в студиото и да сравни своето мислене с неговото”, споделят за разговорите пред шапката Веселина Петракиева и Пролет Велкова.