Фарсов спектакъл спретнаха от „България на гражданите” пред ВСС
Фарсов спектакъл спретнаха от „България на гражданите” пред ВСС / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Фарсов спектакъл спретнаха от „България на гражданите” пред ВСС
59887
Фарсов спектакъл спретнаха от „България на гражданите” пред ВСС
  • Фарсов спектакъл спретнаха от „България на гражданите” пред ВСС

Фарсов спектакъл изнесоха доброволците от „Движение България на гражданите” пред сградата на Висшия съдебен съвет. Акцията е вдъхновена от събитията около избора на нов главен прокурор на България.

Според младежите на Движението безпрецедентните скандали в съдебната система от последните месеци, свързани с назначаването на нов състав на ВСС, както и двата последователни неуспешни опита за избор на конституционен съдия, олицетворяват ситуацията в държавата.

По думите им и двата важни избора - за новите членове на ВСС и нов главен прокурор са режисирани от управляващите. Начинът на избор, това че се гласува по ред на кандидатите, както и това, че няма обществен съвет към ВСС, са основните проблеми според доброволците.

„Намесваме се, когато усещаме, че има нередност, корупция и злоупотреби и ние сме на мястото на събитието. Притеснява ни начина на избор, това, че се гласува по ред на кандидатурите, че няма обществена комисия към ВСС. Ние мислим, че това е нагласена работа и изборът е предопределен. Мислим, че магистратите са на конци и някой отгоре ги ръководи. Имаме кукли, които представят основните кандидати за прокурор - Цветан Цветанов държи Цацаров, Бойко Борисов - Сарафов, а Искра Фидосова държи Тонева”, обясни една от участничките в маскарада.

„Борислав Цацаров казва „Аз съм пръв светски лъв”, Галина Тонева казва „Не се притеснявам от имотното си състояние, наслаждавам му се”, а репликата на Сарафов е „След проверката, чиста е заверката”, уточни тя.

Фарсов спектакъл спретнаха от България на гражданите пред ВСС
netinfo