БАКБ и MasterCard пускат дебитни карти за безконтакни плащания
БАКБ и MasterCard пускат дебитни карти за безконтакни плащания / снимка: Sofia Photo Agency, архив
БАКБ и MasterCard пускат дебитни карти за безконтакни плащания
59380
БАКБ и MasterCard пускат дебитни карти за безконтакни плащания
  • БАКБ и MasterCard пускат дебитни карти за безконтакни плащания

В навечерието на Деня на банкера MasterCard и Българо-американска кредитна банка представиха първите дебитни карти за безконтактни плащания в България - Debit MasterCard Standard PayPass и Debit MasterCard Gold PayPass. Българо-американска кредитна банка е първата банка в системата на българския национален картов оператор БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ, която въвежда безконтактната технология.

Българо-американска кредитна банка предоставя на своите клиенти нов и улеснен продукт, обясни Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на БАКБ. „С въвеждането на иновативни технологии, нови системи за плащане БАКБ предлага решение за всеки бизнес клиент и физическо лице, което банкира често и търси да оптимизира времето и условията си. Защото вярваме, че банкирането трябва да е по-достъпно, лесно и ефективно. Новите ни дебни карти на MasterCard са за тези, които биха се възползвали от предимствата на кредитните карти - резервация на хотел, наемане на кола, самолетни билети и други, но със собствени средства без оценка на кредитоспособност и документи за доходи", каза тя.

Това са единствените карти в България, издавани едновременно с ПИН за плащане и теглене в брой и с парола за сигурни плащания в интернет. Освен сигурност и функционалност Българо-американска кредитна банка ще предложи на своите клиенти и максимална достъпност, като всички дебитни карти на банката ще бъдат без такса за теглене на банкомат в цялата страна.

Картодържателите имат достъп до своите пари по всяко време, като освен за безконтактни плащания, могат да използват картата и за всички други стандартни за разплащателните карти операции - теглене от банкомат, плащане на ПОС-терминал и онлайн пазаруване.