Проект за 5 753 032 лева стартират в Дряново
Проект за 5 753 032 лева стартират в Дряново / Община Дряново

Община Дряново получи одобрение от Държавен фонд "Земеделие" за проект  „Изграждане на стадион в с. Царева ливада, изграждане на три игрища за футбол, волейбол и баскетбол и обновяване на стадион в Дряново - Община Дряново" по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. За целта на администрацията ще бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер на 5 753 032 лева. Срокът за изпълнение на инвестицията е 30 месеца, но не по-късно от 15 юли 2015 година.   

Община Дряново подготви проектно предложение за изграждане на стадион в с. Царева ливада с мотива, че кметството е притегателно място за туристи. Реализацията на проекта бе част от поетите ангажименти на кмета д-р Иван Николов през есента на 2011 година, за втория му управленски мандат.  

Тогава д-р Николов заяви, че с реализацията на проекта Царева ливада ще покрие всички европейски изисквания за провеждане на футболни срещи, лекоатлетически състезания и различни видове игри. Стадионът ще има игрално поле с изкуствена настилка, типови и ВИП трибуни, административна и сервизна сграда, съблекални, пречиствателна станция и ограда.

Към проекта е допустимо да бъдат включени и ремонти дейности за съществуващия стадион в общинския център - Дряново. За спортен комплекс "Локомотив" в проектното предложение са предвидени дейности за изграждане на мултифункционално игрище със синтетична спортна подова настилка, покрито с конструкция и тента. То ще бъде разположено в източната част на стадиона, зад басейна.

Включено е изграждането на две игрища за минифутбол, с размери 20 на 40 метра, с осветление в западната част на стадиона. Едното игрище ще бъде с изкуствена трева, а другото с естествена. Предвидено е изграждането на един бегови коридор, коридор за дълъг и троен скок, и настилка на лекоатлетическа писта с шамот.

Метална козирка ще бъде издигната над част от едната трибуна, ще се изградят нови тоалетни, ще се подмени терена и ще се изгради нова напоителна система на футболното игрище.