573 хиляди лева спечели Инженерния факултет за дистанционно обучение
573 хиляди лева спечели Инженерния факултет за дистанционно обучение / Дарик Сливен, Архив

573 000 лв. безвъзмездна финансова помощ получи Инженерният факултет в Сливен за реализиране на електронно обучение по проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Той ще се реализира в рамките на две години. Целта на проекта е да се създадат нормативна база и стандарти за провеждане на електронно и дистанционно обучение. Ще бъдат обучени 560 души в 10 специалности, съобщи проф. д-р инж. Станимир Карапетков, ръководител на „Факултет и колеж - Сливен" към ТУ - София. 

Предстои изграждане на център за дистанционно обучение, купуване на софтуер, изграждане на електронно хранилище с материали за този вид обучение. Преподаватели ще преминат специализирано обучение как да водят дистанционни лекции, ще подготвят съответните база данни, учебни планове и програми. Ще бъде осигурено и методическо съдействие на лектори от Техническия университет.

Желаещите ще могат да кандидатстват през месец март догодина, а обучението ще започне през месец ноември 2013 година, уточни проф. д-р инж. Карапетков.