арест
арест / gettyimages.com
Трима мъже са задържани в Монтана за кражби на автомобили. Това съобщават от Областната дирекция на МВР. Разплитането на случая започнало в късния следобед в неделя, когато полицията получила информация за краден автомобил, който бил в частен двор във Вълчедръм.
Мястото е собственост на 55-годишен мъж.
 
На мястото пристигнали служители Областната дирекция на МВР и на районните управления в Монтана и Лом.  Те задържали собственика на имота, мъж на 25 години от Монтана и 29-годишен софиянец.
 
Какво става, когато ти откраднат колата и полицията не приема, че е твоя

Тримата стояли до укрит под навес автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационни табели. Колата била открадната същата нощ от жк „Плиска” в Монтана и обявена за общодържавно издирване.
 
При оглед в дървен шкаф са намерени и иззети двете регистрационни табели с монтанска регистрация, както и множество документи, свързани с автомобила. В съседен имот, също ползван от възрастния мъж, е намерен лек автомобил "Фолксваген Голф" без регистрационна табела, обявен за общодържавно издирване. Тази кола била открадната в Монтана на 14 май.

Задържаха врачани, крали луксозни автомобили

При полицейското разследване станало ясно, че тримата задържани са извършители на кражбите на колите в Монтана. Те са уличени и като съпричастни в кражби на още два автомобила в София.

При претърсване в двора на частен дом във Вълчедръм е намерен автомобил "Фолксваген Голф" със софийска регистрация, който се издирва от Гергьовден, след като е откраднат в София. Полицаите направили претърсване и в двор в село Якимово, където открили рама от автомобил "Фолксваген Голф", обявен за общодържавно издирване от 18 февруари тази година, когато е бил откраднат в София. В жилище във Вълчедръм на 25-годишния мъж са намерени и иззети 5,09 грама амфетамин.