изчезнала жена
изчезнала жена / Снимка: Дарик, архив
Служители на полицията в монтанско засякоха автомобили с чужди номера и с водачи без книжки.
Единият нередовен водач е засечен в с.Якимово. Извършена е проверка на лек автомобил "Нисан съни", черен на цвят и неустановена собственост. Оказало се, че на автомобила са поставени регистрационни табели, предназначени за друго мпс. При проверката е установено и че шофьорът Сергей Ц. ,на  43 години от с. Якимово няма книжка. 
 
Снощи, към 23:50 ч., в гр. Монтана по бул. "Монтана", в посока на движение от бул. "Трети март" към ж.к. "Младост" Димитър И., на 59 години от същия град управлява лек автомобил марка "Ситроен" с поставени на него регистрационни табели, издадени за друго мпс - лек автомобил марка "Крайслер". В хода на извършената проверка е установено и че Димитър  е неправоспособен водач, тъй като е лишен по административен ред от право да управлява мпс.   По случая е образувано бързо производство за престъпления по чл. 343 "в", ал. 1 от НК и чл. 345, ал. 1 от НК. 
 
Третият случай е в с. Долни цибър. На ул. "Първа" служители на пътен контрол при РУ-Лом, съвместно със служители на Управление Вълчедръм спрели за проверка мотопед неустановена марка и модел, с номер на рама,  който не се чете, с неустановена собственост и не регистриран по надлежния ред, а освен всичко нямал и поставена регистрационна табела. Оказало се, че и водачът - Кирил Б., на 34 години, от с. Долни цибър бил нередовен, тъй като нямал свидетелство за правоуправление. Извършен е оглед и е образувано незабавно производство.