/ iStock/Getty Images
В Горна Оряховица разкриха нарколаборатория
"15 души са задържани при спецализирана полицейска операция срещу битовата престъпност на територията на община Свищов", съобщи на брифинг с прокуратурата директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов, цитиран от "24 часа".

След спецакция: Хванаха осем души, обявени за издирване в Нова Загора (ВИДЕО)

На 8 от арестуваните са повдигнати обвинения, образувани са и три бързи производства за наркотици и кражба на дърва.
Проверени са били 98 моторни превозни средства и 147 лица. 40 от тях са от крими кнтингента, 11 са знакови фигури от ъндърграунда. След акцията са съставени 68 фиша и 4 акта за пътни нарушения.

Заснети са 55 нарушители на скоростта. Арестувани са две лица, извършили 6 кражби от вили. Те задигали предимно градински инвентар, улуци, посуда. Още пет души са арестувани, които миналата година в заведение в Свищов са пребили мъж и са му нанесли средна телесна повреда.

Повдигнати са им обвинения. Разкрити са три случая на държане на акцизни стоки без бандерол, допълни старши комисар Машов. Окръжният прокурор Христо Христов определи акцията като успешна.

Вижте резултати от спецоперацията в добричкото село Стожер

"Оттук нататък тези операции срещу битовата престъпност ще са постоянни във всички общини и в малките населени места, така че гражданите да се почувстват по-защитени, а престъпниците да разберат, че няма да остават безнаказани", категоричен бе прокурорът.

Нарколаборатория е разкрита в сряда в къща в Горна Оряховица, стана ясно още на пресконференцията. Операцията е извършена около 17:00 часа в имота е 36-годишен местен жител.

В дома му са открити 34 саксии с канабис, 70 грама суха листна маса марихуана, а в мазето полицаите се натъкнали на специално оборудване за отглеждане на дрогата.

Провежда се масирана спецоперация в добричкото село Стожер

Наркофермерът също е в ареста.
От началото на годината в област Велико Търново са установени 8 лица с по две и повече висящи дела. Повдигнати са им обвинения, като 6 души са оставени за постоянно в ареста. На 21 януари в областния град е задържан 38-годишен мъж за домашно насилие.

Той преди две седмици е бил излязъл от затвора, където лежал не за пръв път основно за кражби. Разкрит е грабеж на 510 лв. от мъж в Павликени, както и кражба на 37 суджука за 180 лв. във Велико Търново.

Извършителят е многократно осъждан, част от суджуците са върнати на собственика. Арестуваният може да получи от 3 до 10 г.
"24 часа"