дъжд
дъжд / БГНЕС
Инцидентът станал край Самоводене
23-годишен шофьор пострада, след като дърво падна върху автомобила му. Инцидентът е станал около 15.00 часа днес на главен път Велико Търново-Русе, в района на село Самоводене, съобщава times.bg. Мъжът е откаран във великотърновската болница с основни наранявания по главата, но без опасност за живота.

Причина за инцидента е силният вятър, който през целия ден духаше в региона. Бурята в ранния следобяд доведе да нападали и надвиснали дървета и в общините Полски Тръмбеш и Горна Оряховица. "Екипи на пожарната разчистваха дърветата в района на селата Писарево, Върбица, Поликраище, Първомайци, Раданово и Куцина", съобщи гл. инсп. Станко Лазов от РД ПБЗН във Велико Търново.

Според разказа на спътника на шофьора Айдухан, дървото е паднало върху автомобила, докато е бил в движение. Счупено е предното стъкло. „Караме бавно и изведнъж дървото падна отгоре", разказа очевидецът, който се возил в автомобила. 

Тъй като разчистването на паднали дървета и клони и на други места в региона продължава, от сектор  „Пътна полиция“ към ОД на МВР апелират водачите да се движат с повишено внимание и да се съобразяват с метеорологичните условия.
times.bg