Sedmica na gorata
Sedmica na gorata / netinfo
С изложба и залесяване ще бъде отбелязана „Седмицата на гората” в Горна Оряховица и Лясковец.

По повод предстоящото честване на „Седмицата на гората - 2017“, ТП ДГС „Горна Оряховица“, организира мероприятия и инициативи, свързани с дейността на  стопанството. Сред тях е изложба – конкурс с местните училища на тема „Гората е живот“. Крайният  срок за предаване на рисунките в ТП ДГС „Горна Оряховица”  е  03.04.2017 г. Награждаване на победителите ще бъде на 4 април  от 11,00 часа в сградата на ТП ДГС „Горна Оряховица”.

На 4 април ще има благотворително раздаване на посадъчен материал за гражданите на община  Горна Оряховица, а на 5 април  -  на община Лясковец. Посадъчен материал ще се раздава и в община Стражица на 6 април от 10,00 часа до 14,30 часа пред сградата на общината.

Ще има и залесяване заедно с учениците на СУ „Максим Райкович“ - Лясковец на 5 април от 11,00 часа в двора на училището.
 
 „Гората е живот”  е мотото, под което ще премине традиционната Седмица на гората през 2017-а. Най- голямото събитие в горския сектор започва официално на 3-ти април 2017 г.

Седмицата на гората се чества от 1925 г. Оттогава в България се провежда първият празник на залесяването. Девет години по – късно стажант – лесовъдът Георги Минков предлага честването да продължи цяла седмица.

След Втората световна война, пред 1956 г., празникът е възстановен. Оттогава датира  традицията той да стартира в първата седмица на април.