Hitur Petur
Hitur Petur / netinfo
"Хитър Петър" ще бъде представен в съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 1 април  от 11.00 часа в читалище "Искра" във Велико Търново. Едноименният спектакъл  е едно от любимите заглавия в репертоара на театъра повече от 15 години.

Представлението "Хитър Петър" е по български народни приказки. Постановката, режисурата и сценографското решение са на Веселин Василев. Музикалното оформление е на Маргарита Маринова, а в спектакъла участват Веселин Василев и Елка Баланова.

"За" и "против" Хитър Петър!... Театър ВЕСЕЛ представя една вълнуваща среща на малкия зрител с популярния герой от българския фолклор. Думка Сладкодумка и Разказвачът на приказки срещат Попа, Попадията и Чорбаджията с техния опонент Хитър Петър. И неусетно въвеждат детската аудитория в света на народното ни творчество… Актьорите убедително доказват, че сме достойни наследници на Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност.

Проектът на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с подкрепата на Община Велико Търново.