турнир по таекуондо
турнир по таекуондо / netinfo
С отборна купа – първо място, при кадетите и 2 златни, 6 сребърни и 1 бронзов медал се завърнаха от провелия се на 27.05.2017г. в “Зимния дворец на спорта” - гр.София открит международен турнир по таекуондо „Херея Трофи”, състезателите на клуб „Инвикта”. Организатори на турнира бяха Таекуондо клуб „Херея” и Българската федерация по таекуондо – WTF. На осем игрални полета сили премериха над 780 състезатели от 66 клуба от България, Гърция, Румъния, Израел, Македония и Сенегал.



По традиция председателят на Българска федерация по таекуондо WTF Слави Бинев откри турнира, а по време на откриването последният получи плакет, за съществен принос за развитието на таекуондо, от клуб "Херея". Таекуондо клуб „Инвикта” взе участие в престижния турнир с 14 свои състезатели, трима от тях играха в клас А, като въпреки добрата игра на децата – Ивайло Йорданов и Радослав Шабанаков, те не можаха да стигнат до финалите. При големите Теодора Руменова завоюва сребърен медал с отлична игра, но малшанс на финала. Купата за клуба донесоха кадетите с отличната си игра в клас Б. Финалисти в категориите си бяха Цветан Цветков, Данаил Минов, Иван Димитров, Цветелин Дурчев, Ивелин Николов, Николай Млеченков.



„С много добра игра и безапелационна победа на финала, златен медал донесе Иван Димитров. „Среброто на Цветелин Дурчев е с цвят на злато, играта му бе технична, а на финала загуби само с една точка от противника си. Николай (при кадетите) и Марин (при децата) Млченкови също играха перфектно, но за жалост останаха на крачка от златните медали”, сподели старши треньорът на клуба Стефан Купичков.



Християн Ангелов остана с бронзов медал и така всички кадети на клуб ”Инвикта” се завърнаха от турнира с медали. Достойно бе представянето и на Николай Николов, Христо Мерджанов и Антон Николов, при децата в клас Б.