Пловдивският куклен театър гостува на наша сцена
Пловдивският куклен театър гостува на наша сцена / Dariknews.bg,архив
Общинският празник на любителското театрално изкуство "Звездната завеса", който се проведе на 27 май, излъчи своите победители. Председател на журито беше актьорът и носител на наградата за култура 2017 Иван Митев. Toва съобщи Кинче Иванова, главен експерт в дирекция
 "Култура,туризъм и  международни дейности" в Община Велико Търново.
 
Първа награда за спектакъл спечели  ТК „Фантазия“  при НЧ „Извор-1873‘‘ с.Самоводене с пиесата “Годеж“ от Цветослав Минкович, постановка - Георги Василев. С втора награда бе удостоен спектакълът "Татул" от Г. Караславов  на МТК „Таланти“ при НЧ „Извор-1873‘‘ с.Самоводене, постановка - Елка Петрова. Третата награда се връчи на  спектакъла "Весел уикенд"  по Клаус Винтер,  представен от театралите на НЧ "Развитие" с. Церова кория, постановка - Димитринка Донева.
 
Наградата на кмета на Самоводене инж. Николай Милаковски спечелиха младежките от театрални формации на Церова кория и Самоводене.
 
Победител в надпреварата за Мъжка роля стана Стефан Радов за ролята на дядото в "Годеж", а за Женска роля - Гергана Радова за ролята на Тошка от "Татул".

Наградите за Подържаща мъжка и женска роля спечелиха Николай Ганчев за ролята на Иван от "Татул" и Малинка Маринова за ролята на снахата в "Годеж".
Носители на награда за Млад актьор станаха Елица Желязкова  и Анатолий Марков, а за Театрален дебют - Христо Кунчев.