Nova republika
Nova republika / netinfo
Водач на листата на „Нова република” е зам. – председателят на 43 – тото Народно събрание Иван Иванов. Листата е с 14 изявени кандидати. „НАШАТА ЛИСТА Е ОТ 14 ИЗЯВЕНИ ЛИСТНОСТИ ОТ ЦЯЛАТА ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, СМЕЛИ И СВОБОДНИ ХОРА, УБЕДЕНИ ДЕМОКРАТИ. Ние сме „Нова република“ – единствената дясна алтернатива на ГЕРБ и БСП, чиято цел е в следващия парламент да има истинска опозиция на голямата коалиция, която кроят в момента БСП и ГЕРБ”, каза след регистрацията областният координатор на ДСБ Йордан Байчев. „Искаме да възродим идеала за Нова република, чиято люлка е именно тук в Следосвобожденско Търново. Реалисти сме и целта ни е един мандат от областта, както и представителство в следващия парламент, което да стане основа за бъдещо антикорупционно мнозинство, така че то да отвоюва държава от олигархията“, каза  журналистът Елена Чамуркова. „Нова република е кауза на политически личности като Трайчо Трайков, Радан Кънев, Мартин Димитров, Петър Славов и като нашия водач Иван Иванов, който по време на мандата свърши огромна работа за Великотърновска област. Това са хора с безспорни политически биографии, опит, доказали, че между постовете и принципите, избират да отстояват принципите си“, коментира още  Чамуркова.
 
След водача на листата Иван К. Иванов – психолог, преподавател, зам.-председател на 43 НС  е Людмила Илиева – адвокат, член на националното ръководство на ДСБ 3На трето място в листата е Елена Чамуркова – журналист, докторант по политология към ВТУ .
 
На четвърта позиция е Борис Миновски – юрист, преподавател, бивш апелативен прокурор, а пета е Кремена Енчева – учител, обявена за учител на годината от МО за 2013 и 2015 г., почетен гражданин на Лясковец. На шесто място в листата е  Красимир Кръстев – компютърен специалист, а седма е Д-р Анелия Георгиева – директор на Дом за медикосоциални грижи гр. Дебелец. На осма позиция е  Евгени Райчев – инженер телекомуникации, девета е Виолета Белчева – специалист човешки ресурси, а на десета позиция е Стефан Мянков специалист човешки ресурси
 
Местата от 11 до 14 са съответно за Радослав Иванов – финансист, управлява собствен бизнес, Цветан Цветанов бизнесмен, собственик на фабрика за сладоледи „Дени“ , Д-р Мавроди Калейнски, гинеколог, втори мандат общински съветник във В. Търново  и  Йордан Байчев – социолог, областен председател на ДСБ.