Akcia Pe6ehodec
Akcia Pe6ehodec / netinfo
17 акта и 73 глоби по фиш съставиха полицейски служители от областта по време на акция "Пешеходец". Инициативата се проведе вчера за времето от 08,00 ч. до 18,00 ч. на територията на всички РУ  при ОДМВР – Велико Търново по заповед на директора на ОДМВР – В. Търново.

Проверени са  113 граждани и 61 автомобила.  10 от актовете са съставени на водачи, отнели предимство на пешеходец, а 53 от глобите по фиш са наложени на неправилно пресичащи пешеходци.

В хода на операцията в РУ – Елена са образувани и две бързи производства.

Пътните инциденти с блъснати пешеходци, регистрирани на територията на област Велико Търново от 1 януари до 28 март тази година са 13, с 12 ранени и 2 загинали. За същия период на миналата година пътните инциденти с пешеходци са били 10, с един загинал и 9 ранени граждани.

Общия брой на пътните произшествия през отчетения период  е 272, от които 35 тежки, с 4 загинали и 42 ранени граждани. През същия период на миналата година са били регистрирани  323 пътни инцидента, от тях 41 тежки със 7 убити и 54 ранени. 

Специализираните полицейски операции по линия „Пешеходец“ ще продължат да се провеждат периодично в цялата област. Полицейските служители ще бъдат безкомпромисни към всички участници в движението, които не спазват правилата от Закона за движение по пътищата, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Велико Търново.