/ Thinkstock/Getty Images
Изключително тежко остава състоянието на момиченцето, което пострада при нелеп инцидент в джакузи в хотел „Адмирал” във варненския курорт „Златни пясъци”. Два дни след животоспасяваща операция 4-годишната Изабела е на командно дишане и в медикаментозна кома. За живота й обаче все още има опасност

Детето е и с перитонит и остра кръвозагуба, а следващите дни ще са критични, обявиха пред медиите шефът на Реанимацията в болница „Света Анна" д-р Валентин Власаков и началникът на Детската хирургия д-р Румен Христов, цитирани от Moreto.net.

Тежък инцидент с дете в джакузи във варненски хотел

Детето е прието в състояние на шок в болницата към 15:20 часа в събота следобед. То е влязло в операционната около 16 часа с изключително тежка травма. По време на операцията са отстранени част от тънките му черва. Лекарите в Окръжна болница за пръв път се сблъскват с такъв тип травма, коментира шефът на Детската хирургия, д-р Румен Христов.

По време на инцидента малката Изабела и погълнала и много вода, което допълнително е усложнило състоянието й. Малкото момиченце живеело с майка си, която е британски гражданин, и баща си, който е от варненското село Кичево.

Според лекарите 4-годишното дете е добре гледано. В момента то е в реанимацията без придружители.